Καταχώρηση blog στη μηχανή αναζήτησης της Google

Μία από τις πιο σημαντικές κινήσεις που πρέπει να κάνουμε για να προωθήσουμε το Blog μας, είναι να το καταχωρήσουμε στις μηχανές αναζήτησης. Αν και η Google διαθέτει ένα προηγμένο σύστημα αναζήτησης και θα ανακαλύψει αργά ή γρήγορα την σελίδα μας, καλό είναι να την καταχωρήσουμε για να βοηθήσουμε έτσι και την κατάταξη της.

Εφόσον μιλάμε για την πλατφόρμα του Blogger της google, δεν χρειάζεται να κάνουμε πολύπλοκες ενέργειες, πόσο μάλλον να ανοίξουμε κάποιο καινούριο λογαριασμό email. To email το οποίο δημιουργήσαμε για να κατασκευάσουμε το Blog μας θα το χρησιμοποιήσουμε και για την καταχώρηση του. Η καταχώρηση γίνεται μέσω της ιστοσελίδας Google Webmasters Tools που αφού την ανοίξουμε συνδεόμαστε με το email μας.

Στην κεντρική σελίδα που θα μας ανοίξει βρίσκουμε και πατάμε το κουμπί “προσθήκη ιστότοπου” όπως βλέπετε και στην παρακάτω φωτογραφία

Αφού πατήσουμε το συγκεκριμένο κουμπί, θα μας ανοίξει ένα αναδυόμενο παράθυρο στην οθόνη μας που θα μας ζητήσει να δώσουμε την διεύθυνση του Blog μας.

Αφού δώσουμε την διεύθυνση, θα μας ζητηθεί να επαληθεύσουμε τον ιστότοπο μας. Για να το επιτύχουμε αυτό, μιας και έχουμε να κάνουμε με το blogger, στο νέο παράθυρο που μας ανοίγει, θα πρέπει να επιλέξουμε μία από τις εναλλακτικές μεθόδους και συγκεκριμένα αυτή με την ετικέτα HTML.

Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη μας και απλά αντιγράφουμε το κείμενο που μας εμφανίζεται, για να το κάνουμε μετά επικόλληση μέσα στο <HEAD> του Blog μας. Για να το επιτύχουμε αυτό, συνδεόμαστε στο περιβάλλον διαχείρισης του Blog, επιλέγουμε το μενού ΠΡΟΤΥΠΟ – ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ HTML, βρίσκουμε την ετικέτα <head> και ακριβώς κάτω από εκεί κάνουμε επικόλληση το κείμενο.

Αν γίνουν τα παραπάνω βήματα σωστά, τότε η διεύθυνση του Blog μας θα επαληθευτεί με επιτυχία και μένει απλά να καταχωρήσουμε και έναν χάρτη ιστότοπου για να ολοκληρώσουμε την διαδικασία.
Από το μενού Ανίχνευση του Google Webmasters Tool, επιλέγουμε Χάρτες Ιστότοπου και στη νέα σελίδα που μας ανοίγει πατάμε το κόκκινο κουμπάκι με την ένδειξη ΠΡΟΣΘΗΚΗ/ΔΟΚΙΜΗ ΧΑΡΤΗ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ. Στο πλαίσιο του παραθύρου που θα μας ανοίξει κάνουμε επικόλληση το παρακάτω κείμενο:

atom.xml?redirect=false&start-index=1&max-results=500

Με αυτό το τελευταίο βήμα ολοκληρώνεται η καταχώρηση του Blog μας.