Πως να βάλετε την ψηφιακή σας υπογραφή στο Gmail.

Η αποστολή email είναι ο πιο συχνός τρόπος επικοινωνίας μιας επιχείρησης ή ενός επαγγελματία με τους πελάτες και τους συνεργάτες του. Όπως όταν στέλνουμε ένα κανονικό γράμμα στο οποίο αναγράφονται τα στοιχεία επικοινωνίας μας, έτσι και στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο, καλό είναι να εφαρμόζουμε το ίδιο.

Τα πλεονεκτήματα που μας προσφέρει μια ψηφιακή υπογραφή με τα στοιχεία μας σε κάθε email που στέλνουμε, είναι να δώσουμε την ευκαιρία στον πελάτη να επικοινωνήσει άμεσα μαζί μας χωρίς να ψάχνει σε τρίτες πηγές για τα στοιχεία μας, να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας, αλλά και αυτών που διαθέτουμε στα κοινωνικά δίκτυα.
Για να τα πετύχουμε βέβαια όλα αυτά, θα πρέπει να ενσωματώσουμε σε κάθε email που στέλνουμε μια ψηφιακή υπογραφή, στην οποία θα παραθέτουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας μας, καθώς και τους συνδέσμους που οδηγούν στην ιστοσελίδα μας, αλλά και στα προφίλ μας στα κοινωνικά δίκτυα.
Το gmail της google μας δίνει αυτή τη δυνατότητα, να δημιουργήσουμε δηλαδή μια υπογραφή που θα εμφανίζεται σε όλα τα email που στέλνουμε.

Ανοίγοντας το Gmail λοιπόν, στην επάνω δεξιά γωνία υπάρχει ένα εικονίδιο (φωτό) το οποίο μας ανοίγει τις ρυθμίσεις του λογαριασμού μας

Στη σελίδα των ρυθμίσεων, ψάχνουμε να βρούμε το τμήμα με το όνομα Υπογραφή, το ενεργοποιούμε και στο πλαίσιο κειμένου που έχει δίπλα, συμπληρώνουμε όλα τα στοιχεία επικοινωνίας που επιθυμούμε να φαίνονται. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι επιθυμείτε, από απλό κείμενο, μέχρι φωτογραφίες, links ή ακόμα και βίντεο. Αποθηκεύουμε τις αλλαγές και αυτό ήταν όλο!

Από εδώ και στο εξής, κάθε φορά που θα συντάσσουμε ένα καινούριο email, τα στοιχεία αυτά θα εμφανίζονται μέσα και θα τα διαβάζει ο παραλήπτης!